Pages

neljapäev, 20. märts 2014

Punutud võrkaiad


Punutud võrkaia puhul on traat omavahel punutud, võrk on ristsilmaga, vana hea klassika. Võrk on suhteliselt elastne ning ühenduskohad märkamatud. Tema kahjuks räägib aga väljavenimine ja detailiderohkus paigaldamisel. 
  
Võrgud on enamasti 25m/rullis, on ka 20m ja 10m, aga 25m/rullis on ilmselt kõige tõenäolisem, mille poest leiad. Ka kõrgused varieeruvad: 0.8m, 1.0m, 1.2m, 1.25m, 1.5m, 1.8m, 2.0m. 

Müügil olen näinud kahe erineva tihedusega võrke: 40x40mm ja 50x50mm silmaga. Nüüd tuleb vaadata veel traadi jämedust. On olemas 2.2mm, 2.3, 2.6 ja 3.0mm jämedusi. 2.3 on miinimum, mis on aia rajamisel okei, peenemad võrgud lähevad igasuguse surve peale kõveraks. Üldiselt, mida ajutisemana on piire mõeldud, seda peenem võrk võetakse, materjalikulu määrab hinna. Kui aga plaanitakse pikaajalisemat piiret ja eriti kui majapidamises on koer, kellele meeldib peremehe koju naastes, aga ka näiteks kevadtormide ajal aiaga tiba laamendada, oleks hea mõte otsustada jämedama võrgu kasuks või siis mõelda hoopis juba aiapaneelide peale.

Ja siis see ka veel, et nii poste kui ka võrke on märkidega ZN ja PVC. Esimene on tsingitud ehk siis helehalli värvi, teine on tsingitud ja lisaks on sellel ka PVC kate ning need on tumerohelist värvi.

Veel postitusi:
Punutud võrkaia paigaldamine 
Aia piiramine